Frukostbröd med havregryn

Okej, så jag hade tänkt dela med mig av ett recept på bröd! Jag har testat det en gång tidigare och tyckte att det blev väldigt gott faktiskt, särskilt tillsammans med ost!
Det som behövs för degen är: 4 dl vetemjöl, 1 dl havregryn, 1 1/2 tsk bakpulver, 1/2 tsk salt, 25g rumsvarmt smör, 1 ägg, 1 1/2 - 2 dl vatten.
För topping: Lite havregryn samt vatten
Börja med att sätta ugnen på 225 grader. Blanda sedan samman alla ingredienser i en bunke till en kladdig deg. Mjöla ned någon form av bänkyta och rulla sedan degen till en rulle som du sedan delar upp i 8 bitar och rullar till bollar. Lägg bollarna på en bakplåtspapper med bakplåtspapper och pensla dem med vatten, strö sedan havregryn över dem och sätt in dem i ugnen. Låt gräddas i ungefär 15 minuter, eller tills de fått en fin och gyllenbrun färg.
Allra godast är dessa nygräddade tillsammans med lite smör och ost. Snabba och enkla passar dessa perfekt en lördagmorgon när en är sådär sugen på nybakat bröd och inte heller behöver degen jäsa!

Kommentarer
Trackback